europeuarticle

EUROPEU GRUP XOU JUVENIL ANDORRA

arbre de la salut
arbre de la salut

Dimecres 27 d’abril, els patinadors-res que formen el Grup Xou Juvenil, del Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra, Alex Palacios, Júlia Remolins, Jana Palmarola, Maria Solana, Judith Estrada, Berta Riera, Esther Llobet, Anna Palacios, Laia de Pablos i Cèlia Besoli, amb el ball “Encèn-te” que en aquesta ocasió, és traduí amb el nom “Spark” . Iniciaren el seu viatge a terres portugueses, on hi había representades les federacions d’Italia, Espanya, Portugal, Holanda, França, Alemanya, Israel, Estònia i Andorra (FAP)Viatjaren en avió, i és desplaçaren per la ciutat de Porto amb metro. En aquesta ocasió, el nostre grup, va tenir temps de poder gaudir d’una visita turística per la ciutat.

Dijous al matí tenien 15 min d’entrenament per probar pista. Les primeres sensacions foren de nerviosisme, ja que el parquet lliscava més del compte. Aquesta sensació va ser unànim en tots els grups, i per aquest motiu al tard iniciaren un tractament al parquet, que fou vital per la competició.

Divendres era el moment, i en el seu rostre és reflexava la concentració i els nervis previs d’un esportista abans d’una competició tant important. Després d’una sessió de perruqueria i maquillatge, és desplaçaren cap al Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos, on després de dinar, i de fer els últims retocs, posem en marxa la preparació previa de control dels nostres patinadors-res. On per part de la nostra tècnic i coreógrafa Jaira Villanueva comença el compte enrrere, on cal saber gestionar la tensió i els nervis del moment, per poder disfrutar-ho a la pista.

Van executar un bon ball, i de la seva puntuació en destaquem les notes altes d’expressivitat que arribaren fins al 7. Hem quedat 14ns, per davant d‘Estònia, tot un éxit, ja que és el primer cop que participaben en un Campionat Europeu, i amb un grup tant jove com el nostre.

Estem en un moment d’aprenentatge, del qual en destaquem l’esperit de superació , d’esforç i valentia, dels que en formem part. Estem orgullosos de representar el nostre país de la manera que ho hem fet per primera vegada. Aquest camí només acaba de començar, ara només cal seguir treballant perquè aquest somni porti l’esport del nostre país, al lloc on que és mereix.