Història

 


El Patinatge Artístic a Andorra neix arrel de l’hoquei sobre patins pels voltants de l’any 1983. Fent exhibicions entre partits de Hoquei es va donar a conèixer aquest esport i és al voltant del 1985 quan la junta directiva de l’Andorra Hoquei Club d’aquell moment va voler que aquesta disciplina es practiqués de manera independent a l’hoquei patins. Va ser aleshores quan es va poder portar practicar, de manera continuada, el Patinatge Artístic sobre rodes a Andorra. S’entrenava solament un dia a la setmana a la pista descoberta de l’estadi comunal i sempre pendents de les condicions meteorològiques. Els entrenaments eren molt amateur, sense voler entrar en el mon de la competició però amb el objectiu d‘aprendre a patinar i passar-ho d’allò més bé. De mica en mica es va donar a conèixer aquest bell esport i així augmentar el nombre de patinadores. Foren uns inicis on tots plegats gaudíem molt i en que s’esperava amb il·lusió diades com el Carnestoltes, el dia d’un festival i com no les 12 hores del hoquei per poder actuar i mostrar a tothom aquest esport.

Va ser el 21 de setembre 1994 quan es va crear oficialment el “Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra” amb les presidències del Sr. Ramon Villarò i Sr. Lluís Viu. És gràcies a l’esforç realitzat durant tots aquests anys que actualment el “Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra” compta amb un d’excel·lent equip tècnic i amb la participació de mes de quaranta patinadores i patinadors amb un nivell que va augmentant any rere any.

El club organitza tres activitats importants a l’any que són el Trofeu d’Andorra la Vella, des de l’any 2010 i el Festival de Patinatge Artístic, des dels primers anys del club i el Campus d’estiu, primer a l’Hospitalet de l’Infant i actualment a Coma-Ruga.

Uns dels objectius mes important del “Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra” es aconseguir fer del nostre club una segona llar on les nostres patinadores patinadors es sentin protegits, animats i obtinguin els mes importants valors esportius per afrontar tots els reptes que elles i ells es proposin en les seves vides.

Anima’t i vine a formar part del nostre club.